Hayat | Konular | Kitaplık | İcatlar | İletişim

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ )Samsun' da Bilim Vadisi Yapacak



Üniversite kampüslerinde kurulan teknoloji ve bilim alanları teknokentlerden hemen her ilde yaygınlaşıyor..Samsun ondokuz mayıs üniversiteside yüksek bütçeli devasa bir bilimvadisi projesi yapacagını duyurdu..omü ondokuz mayıs üniversitesi de Samsunda bilimvadisi projesi ile gündeme geldi..
OMÜ, astronomik yatırım bedeli ile adeta dudak uçuklatan 'Bilim ve Sosyal Yaşam Vadisi'ni hayata geçirmek için düğmeye bastı. 500 milyon dolar yatırım bedeli olan projeye göre OMÜ arazilerine, 7 yıldızlı otel ve alışveriş merkezleri de yapılacak

Samsun'da yıllarca tek üniversite olarak bilim ve eğitime katkı veren Ondokuzmayıs Üniversitesi (OMÜ), çok tartışılacak bir projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor.

AVM'Lİ BİLİM VADİSİ

OMÜ'nün 210 dönümlük arazisi üzerinde kurulması planlanan Bilim ve Sosyal Yaşam Vadisi'nde ilk ihale, katılımcı gelmeyince ertelendi ancak ikinci ihale için şartname hazırlıkları son sürat devam ediyor. 500 milyon dolar gibi astronomik bir yatırım bedeli bulunan projede, 7 yıldızlı otelden, konaklama tesislerine, alışveriş merkezlerinden, spor komplekslerine kadar devasa bir kompleks oluşturulması öngörülüyor.

500 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

OMÜ, Büyükoyumca'da bulunan ve toplamda 210 dönümü bulan 5 ayrı taşınmazını kapsayan 500 milyon dolar yatırım bedeli bulunan 'Bilim-Kültür-Turizm ve Sosyal Yaşam Vadisi Projesi'ni sessiz sedasız hayata geçirmek için kolları sıvadı. Projenin ilk ihalesi 30 Ekim'de yapıldı. İhale için tek bir firma şartname aldığı halde, ihaleye katılmadı. Bunun üzerine ihale şimdilik ertelenirken, OMÜ bu kez şartnamenin biraz daha yumuşatılması için çalışma yapmaya başladı.

YAP İŞLET DEVRET

İçerisinde ulusal ve uluslararası konferansların düzenleneceği ve idare bünyesinde bulunan fakültelerin yararlanacağı kongre merkezlerinin yanı sıra ticaret üniteleri, sanat sokağı ve uygulama birimleri, kapalı ve açık spor komplekslerinin yanı sıra 7 yıldızlı uluslararası bir otel ile alışveriş merkezlerinin yapılmasının öngörüldüğü projenin, ihaleyi alacak firma tarafından yap-işlet devret modeliyle yaptırılması öngörülüyor. Buna göre ihaleyi alacak firma, tesisleri yaptıktan sonra 49 yıllığına işletme hakkına da sahip olacak. OMÜ ise irtifak ve gelir payı olarak yılda 10 milyon TL alacak. 49 yıl sonra vadideki tüm ticaret merkezleri OMÜ'ye bırakılacak.

LOJMANLAR YIKILACAK

Karadeniz'in en büyük alışveriş merkezi Piazza'yı bile yatırım bedeli olarak geride bırakan proje kapsamında akademisyenlerin halen lojman olarak kullandıkları binaların da yıkılması öngrülüyor. OMÜ'nün deniz kıyısındaki arazilerini de içine alan bölgede ihaleyi alacak firma 7 yıldızlı otel ve alışveriş merkezi de yapacak.

ŞARTNAME ESNETİLİYOR

OMÜ böylesine büyük bir proje için ihale şartnamesi ile ilgili yeni bir çalışma içerisine girerken, Başbakanlık'tan ve Milli Eğitim Bakanlığı'ndan da izinleri aldığı belirtildi. Projeye yabancı sermayeli bir firmanın da talip olacağı belirtiliyor.


Kategoriler

- bilim - teknoloji - insan - icat - uzay - dünya - güneş - fizik - bitki - bilgisayar - internet - yaratılış - bilim adamı - nasa - ay - atmosfer - su - iletişim - evren - gezegen - kanser - enerji - Işık - gen - kara delik - CERN - Yüzyılın deneyi - mucit - Nobel Fizik ödülleri - atom - beyin - deney - tarih - Ana Britannica - DNA - astronomi - oksijen - biyoloji - matematik - İcatlar - elektrik - zaman - telefon - genetik - yildiz - göz - virüs - bakteri - teori - cep telefonu

MollaCami.Com