Hayat | Konular | Kitaplık | İcatlar | İletişim

İzmir Ekonomi Üniversitesinden Güzelbahçede Bilimvadisi 2014



İzmir Güzelbahçe 2014′te “Bilim Vadisi” Olacak

İzmir Ekonomi Üniversitesi 13. Akademik Yıl Açılış Töreninde konuşan İEU Mütevelli Heyeti Başkanı Ekrem Demirtaş Güzelbahçe’ye yeni kampüsün yapılacağını açıkladı.

Demirtaş konuşmasında, “Güzelbahçe Kampüsü’nün İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından, ağaçlandırılacak alan olarak ilan edilmesinden sonra sürdürdüğümüz hukuki mücadeleyi kazandık. Şu anda imar planlarını yapıyoruz. Umut ediyorum ki, 2014 yılında orada keçi ve koyunlar otlamayacak. Öğrencilerimizin eğitim aldığı, sosyal tesisleri olan Bilim Vadisi haline gelecek.” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bilirkişi raporuna itiraz edildiğini ancak reddedildiğini ifade eden İEÜ avukatı Serkan Mutluel, davanın nihai karar için bekletildiğini belirtti. İEÜ Proje ve İnşaat Müdürü Hüsnü Alphan ise “2006 yılında 12 devlet kurumundan izinler alındığının altını çizerek “İzmir Büyükşehir Belediyesi bu kurumların iznine rağmen, imar planının değişikliğine izin vermedi” dedi . Alphan ayrıca, “Yeni kampüs için bazı prosedürler gerekiyor. Güzelbahçe kampüsünün projesinin imar planında değişiklikler gerekli. Bu konuda birçok şehir planlayıcısı ve öğretim görevlisi çalışmalarını sürdürüyor. Artık engel kalmadı.” diye konuştu. Kampüs alanına pek çok spor tesisinin de yapılacağını sözlerine ekleyen Alphan, Demirtaş’ın bu kampüs için pek çok fikrinin olduğunu da söyledi.

Güzelbahçe kampüsü, Balçova kampüsünün yaklaşık beş katı büyüklüğünde bir alana kurulacak. Geçtiğimiz yıl YÖK’ten Sağlık Birimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Yüksekokulu için izin alınan kampüse 15 bin öğrenci bekleniyor.

Ne olmuştu?

2005 yılında İEÜ’nün Güzelbahçe’de satın aldığı arazi için ilgili kurumlardan izinleri aldıktan sonra Büyükşehir’e başvurmuştu. Ancak Büyükşehir, 1/25000′lik planında, Yaka Mahallesi Acemdere mevkiindeki söz konusu alanı “doğal karakteri korunacak alan, ağaçlandırılacak alan ve tarımsal niteliği korunacak alan” olarak ilan etmişti. Yedi yıl süren dava sürecinde, İzmir 2. İdare Mahkemesi’nin kararı İEÜ lehineydi. Alınan karara göre yerel mahkeme, 192 bin metrekarelik alanın 157 bin metrekaresi için yürütmeyi durdurdu.
Halı saha açılıyor

İEÜ’de uzun zamandır konuşulan bir başka konu ise geçen senelerde yıkılacağı ve yerine bina yapılacağı söylenen Balçova kampüsü halı saha tesisinin son durumuydu. Kulüpler ve Spor Koordinatörü Yardımcısı Uğur Çapkur konuyla ilgili olarak “24 Eylül’de yapılan olağan müdürler toplantısında konuyu dile getirdik. Yönetimle yaptığımız görüşmeler sonucunda iki sene halı saha alanına herhangi bir proje düşünmediklerini dile getirdiler. Bizde sahanın yenilenmesini rica ettik. Yapılacak olan projeyle öğrencilerimiz arzuladıkları standartta bir spor tesisine kavuşacaklar” şeklinde konuştu.

İzmir Ekonomi Üniversitesi Proje ve İnşaat Müdürü Hüsnü Alphan ise, gerekli teknik şartların tamamlandığını dile getirdi. Ayrıca Alphan, “Projede, halı sahanın her türlü ekipmanı yenilenecek. Alt-üst fileler, kaleler, direkler üst standartta tasarlanacak. “ dedi. Projenin 1 aylık bir süreç olduğunun altını çizen Alphan, zemin düzenlemesiyle birlikte, 10 yıllık bu eski halı sahanın tamamen yenileneceğini de sözlerine ekledi.

İzmir Ekonomi Üniversitesi Teknik ve İdari İşler Müdürü Mahir Can Kaynardağ ise “Müteahhit firmaya devir işlemleri tamamlandı. Yakında öğrencilerimiz tesise kavuşacaklar” dedi.


Kategoriler

- bilim - teknoloji - insan - icat - uzay - dünya - güneş - fizik - bitki - bilgisayar - internet - yaratılış - bilim adamı - nasa - ay - atmosfer - su - iletişim - evren - gezegen - kanser - enerji - Işık - gen - kara delik - CERN - Yüzyılın deneyi - mucit - Nobel Fizik ödülleri - atom - beyin - deney - tarih - Ana Britannica - DNA - astronomi - oksijen - biyoloji - matematik - İcatlar - elektrik - zaman - telefon - genetik - yildiz - göz - virüs - bakteri - teori - cep telefonu

MollaCami.Com