Hayat | Konular | Kitaplık | İcatlar | İletişim

Altın Oran Nedir

Altın oran nedir,altın oran nasıl hesaplanır,altın oran hesaplama,altın oran nerelerde kullanılır?
Altın oran nedir?



Altın oran, doğada sayısız canlı veya cansız varlıkların şekillerinde veya yapısında bulunan özel bir değerdir. Doğada bir bütünün parçaları arasında gözlemlenen, yüzyıllarca sanat ve mimaride uygulanmış, uyum açısından en yetkin boyutları verdiği sanılan geometrik ve sayısal bir oran bağıntısıdır. Doğada en belirgin örneklerine insan vücudunda, deniz kabuklularında ve ağaç dallarında rastlanır. Platon'a göre kozmik fiziğin anahtarı bu orandır. Altın oranı bir dikdörtgenin boyunun enine olan "en estetik" oranı olarak tanımlayanlar da vardır.

Eski Mısırlılar ve Yunanlılar tarafından keşfedilmiş, mimaride ve sanatta kullanılmıştır. Altın Oran; CB / AC = AB / CB = 1.618; bu oranın değeri her ölçü için 1.618 dir.

Bir doğru parçasının (AB) Altın Oran'a uygun biçimde iki parçaya bölünmesi gerektiğinde, bu doğru öyle bir noktadan (C) bölünmelidir ki; küçük parçanın (AC) büyük parçaya (CB) oranı, büyük parçanın (CB) bütün doğruya (AB) oranına eşit olsun.

Altın Oran, pi (?) gibi irrasyonel bir sayıdır ve ondalık sistemde yazılışı; 1.618033988749894...'tür. (noktadan sonraki ilk 15 basamak)Altın oran

Altın Oranın ifade edilmesi için kullanılan sembol, Fi' dir.


Plastik ve estetik cerrahinin hızla gelişmesiyle birlikte özellikle kadınlar arasında kullanılan bir deyim haline gelmiştir. Yüzde, alın, kaşlar, burun, yanaklar, dudaklar ve çene arasındaki uzaklık ve açıların oranının mükemmliğini anlatmak için bu deyim kullanılır. Dünyanın önde gelen estetik cerrahlarının bir dönem, Avustralyalı aktris Charlize Theron'u, altın orana sahip tek ünlü olarak lanse etmeleri bu deyimin Charlize Theron'la bütünleşmesine neden olmuştur.


Kategoriler

- bilim - teknoloji - insan - icat - uzay - dünya - güneş - fizik - bitki - bilgisayar - internet - yaratılış - bilim adamı - nasa - ay - atmosfer - su - iletişim - evren - gezegen - kanser - enerji - Işık - gen - kara delik - CERN - Yüzyılın deneyi - mucit - Nobel Fizik ödülleri - atom - beyin - deney - tarih - Ana Britannica - DNA - astronomi - oksijen - biyoloji - matematik - İcatlar - elektrik - zaman - telefon - genetik - yildiz - göz - virüs - bakteri - teori - cep telefonu

MollaCami.Com